Posters klein formaat

0,00

Formaat :
Papiersoort :
Kleur | Zwart-wit :
Plastificatie | Laminatie :
Aantal exemplaren :
Bereken uw prijs

0,00


De klein formaat-affiche laat uw boodschap schijnen, klein maar wanneer goed aangepakt, zeker gezien

Het meest gebruikte papierformaat voor de kleine poster is A3 (dubbele A4 of 2 keer een briefhoofd) maar A4 kan zeker even interessant zijn. Kleine posters (plakkaten) kunnen binnenshuis worden geplaatst, bijvoorbeeld in etalages. Er zijn zelfs verlichte frames om ze te laten schitteren in vitrines. Die kaders zijn erop gericht om snel en gebruiksvriendelijk de inhoud te veranderen, waarbij de kwaliteit geprijsd wordt (u kunt bij ons terecht voor de aankoop van dit soort lichtgevende kaders info@allps.be). De kleine affiche wordt ook vaak gebruikt om op een bepaalde plaats een klantendoelgroep op de hoogte te stellen van bepaalde afspraken, nieuwigheden enz. Daarenboven is dit het ideale formaat om op een openbaar prikbord te hechten.

De locatie van een poster is in wezen in functie van zijn grootte en conditioneert zijn inhoud. De kleine poster is vaak een “tijdelijk werk”: zijn bestaan ​​is beperkt tot een paar dagen, hoogstens een paar weken.
Vandaag wordt de kleine poster vaak digitaal gedrukt want door zijn vrij beperkte levensduur en de dynamiek van zijn inhoud is er weinig tijd tot verspreiding, dus zijn oplage is vaak beperkt. Wanneer de hoeveelheden toch groter zijn (> 2500 bijv. Kleur) dan kan er nog steeds geopteerd worden voor offsetdruk. De prijs per eenheid voor grote hoeveelheden is met name lager, maar let wel de kwaliteit is heel anders als gevolg van het verschil in inktsoort dat wordt gebruikt in beide processen (bij offset wordt een vloeibare inkt gebruikt die minder kleurverzadiging heeft). Wel heb je bij deze laatste meer keuzes in papiersoorten. Bij digitaal printen daarentegen kan de poster vanaf 1 exemplaar geproduceerd worden. De meest gebruikte papiersoorten bij digitaal print zijn 90 gr, 130 gr, 170 gr, 200 gr van 300 gr.

Foto’s in A4 of A3 (kleine posters) worden vaak met digitale laserprinters afgedrukt op glanzend 170 grams papier. De prijs per foto is dan veel lager dan wanneer u de foto afdrukt op echt fotopapier via vloeibare inkt bedrukking. Deze laatste techniek heeft echter wel een breder kleurenspectrum (wenst u deze laatste kwaliteit, dan verwijzen wij u door naar ons product “groot formaat affiches”).

Als we een foto op een laserprinter afdrukken, kunnen we het kleureneffect vergroten door te plastificeren of te lamineren. Als we voor deze afwerking kiezen, is het waarschijnlijk de bedoeling om de poster langer te behouden, of is het de bedoeling een stempel te drukken op de boodschap die we willen overbrengen. Bovendien is lamineren van een A3 een uitstekende bescherming waardoor uw foto functioneel gemaakt kan worden. Op deze wijze maakt u van uw lievelingsfoto een placemat en bekomt u een heel gepersonaliseerd kado, zodat u iemand heel gelukkig kunt maken. Een persoonlijker geschenk, dan dat? Aarzel niet om ons te contacteren info@allps.be