BROCHURE MET METAALRINGEN

0,00

Gesloten formaat :
Papiersoort :
Aantal pagina's (zijden) zwart-wit :
Aantal pagina's (zijden) kleur :
Recto | Recto/Verso :
Plastiek voor :
Plastiek achter :
Bedrukt karton voor :
Bedrukt karton achter :
Aantal exemplaren :
Bereken uw prijs

0,00


Een brochure met metalen ringen wordt gebruikt in bedrijven voor het inbinden van een presentatie, een opleiding of een cursus De brochure met metalen ringen is een boekje, veelal in gedrukte of geprinte vorm, van meerdere vellen. Het aantal vellen bepaalt de grootte van de ringen en daardoor de prijs van de inbinding.

Een brochure met metaalringen bestaat – in tegenstelling tot een geniete brochure – uit een vrij te kiezen aantal pagina’s en vellen papier die in de rug geperforeerd zijn en bijeengehouden worden (“gebrocheerd zijn”) met behulp van metaaldraden. De kleur van de ringen (metaaldraden) zijn vrij te kiezen, maar veelal wordt voor de esthetiek gekozen voor de kleur zilver. Het is aan te raden niet meer dan 250 vellen met metaalringen in te binden.
Meestal wordt de brochure digitaal geprint, dit kan zowel in recto (1 pagina per vel) als in recto-verso (2 pagina’s per vel).

De geprinte vellen kunnen direct geperforeerd en ingebonden worden. Indien men kopieert of print kan men de brochure met metaalringen direct afwerken, dit vanaf 1 exemplaar. Kiest men om de vellen te drukken dan moet een droogtijd voorzien worden.
Vaak kiest men ervoor vooraan en of achteraan een plastiek aan te brengen voor het beschermen van de binnenliggende vellen. Voor de stevigheid kan men ook een al dan niet bedrukt karton voor en of achter toevoegen.
Deze kaften kunnen afbeeldingen en tekst bevatten. De gangbare formaten voor brochures met metaalringen zijn staand of liggend A4, liggend A3 (de ringen komen op de korte zijde) en staand of liggend A5.

Tussenliggende formaten zijn ook mogelijk. De bindwijze met metaalringen ligt goed in de markt en wordt vaak gekozen voor haar stevigheid en haar mooi uitzicht.