Offset drukken - technische omschrijving

Drukwerk is communicatie op papier waarbij gebruik gemaakt wordt van een offsetpers. De bedoeling is van 1 exemplaar, papier of digitaal bestand, vele exacte kopieën te maken.

In het offset-drukproces worden steeds 3 grote stappen aangehouden:

Voorbereiding – layout

Offsetdruk

Afwerking

Enkele belangrijke verschillen tussen offsetdruk en digitaal printen:

Bij offsetdruk wordt een minimum aantal exemplaren gedrukt en is er steeds druk-afval (inschiet), bij digitaal printen is het eerste exemplaar verkoopbaar, en kan men zich tot 1 exemplaar beperken.

In het offsetproces kunnen oneindig veel papiersoorten gebruikt worden, bij digitaal printen moet men gebruik maken van laser-papier

Bij offsetdruk kan men kiezen tussen het drukken in 1 of in 2 of in 4 of in 5 of in 6, 8, 10 tot 12 kleuren, in digitaal printen is men beperkt in de keuze zwart-wit of 4-kleur.

Indien papier bedrukt werd in offset, moet een minimum droogtijd voorzien worden, wanneer het papier door een digitale printer wordt gestuurd, is dit papier leverklaar. Digitaal printwerk kan dezelfde dag afgewerkt of geleverd worden, offset drukwerk heeft een doorlooptijd van enkele dagen.

In het offsetdrukproces werkt men serieel, dwz dat na het afdrukken van alle vellen, er moet verzameld worden. In het print-proces werkt men parallel… wat uit de printer komt is reeds verzameld en klaar voor een evenutele plaatsing van een inbinding, of beter nog, het proces plooien en nieten gebeurt direct in de printer.

Offsetdruk heeft door zijn specificiteit een instapkost, digitaal printen heeft dit niet, hier betaald men per afgeprint exemplaar.

De offsetkwaliteit is anders dan de digitale kwaliteit. Als u hier meer wenst over te vernemen kan u steeds in onze winkels een exemplaar inkijken.

impression offset
Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, is dit een goede plaats om naartoe te gaan. Hier kunt u uw Privacy-voorkeuren wijzigen. Het is vermeldenswaard dat we u de volgende services kunnen bieden.

Klik om Google Maps in / uit te schakelen
Privacybeleid
Onze website maakt gebruik van cookies. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.