BRIEFPAPIER & facturen

BRIEFPAPIER DETAILS

Briefpapier wordt gebruikt voor het printen van brieven, officiële documenten en als basis voor het printen van cursus materiaal.

Hier spreken we over voordrukken van papier. Het briefpapier straalt het imago van een bedrijf uit. Daarom wordt het logo dat op het briefpapier wordt geplaatst, vaak ook gedrukt op de fakturen, de omslagen en de visitekaartjes van een bedrijf. Het is financieel steeds interessant alle administratieve documenten tegelijk in de drukkerij te bestellen. Dit verlaagt de instapkosten.
Briefpapier wordt steeds gedrukt in offset op een papiersoort die nadien door een printer kan worden gestuurd. We spreken over laser papier. Het gekozen papier heeft steeds een gewicht van 80 gr, of 90 gr of 100 gr.

Het papier kan zowel wit zijn, als gekleurd. Voor bedrijven die een extra kwaliteitsuitstraling wensen, wordt conquéror papier gebruikt. Dit conquéror papier kan al dan niet gestructureerd ( een reliëf hebben) zijn en worden gebruikt voor de rest van de huisstijl van een bedrijf. Natuurlijk bestaat er ook een gamma gerecycleerd papier die net zo goed door de laserprinter gaat.
Briefhoofden worden meestal enkel op de voorzijde in offset bedrukt.

Briefpapier heeft bijna altijd het A4 formaat.
Op briefpapier wordt in offset het logo gedrukt. Dit kan zowel in kleur als zwart-wit. Daarnaast kunnen de bedrijven, scholen, verenigingen en officiële instanties ook hun adresgegevens drukken, hun BTW- en of bedrijfsnummer, hun bankrekeningnummer en alle andere gegevens die zij voorgedrukt wensen te hebben. De opmaak hiervan kan gebeuren in de drukkerij mits een meerkost voor de prepress.

FACTUREN DETAILS

Een factuur is een document dat een betalingsverplichting van een klant aan een leverancier weergeeft. De creditnota is het tegengestelde van de factuur maar wordt op hetzelfde voorgedrukt papier geprint.

De factuur en de creditnota stralen het imago van een bedrijf uit. Daarom wordt het logo dat op de factuur wordt geplaatst, vaak ook gedrukt op de briefhoofden, de omslagen en de visitekaartjes van een bedrijf. Het is financieel steeds interessant alle administratieve documenten tegelijk in de drukkerij te bestellen. Dit verlaagt de instapkosten.
Facturen en creditnota’s worden steeds gedrukt in offset op een papiersoort die nadien door een printer kan worden gestuurd. We spreken over laser papier. Het gekozen papier heeft steeds een gewicht van 80 gr, of 90 gr of 100 gr. Het papier kan zowel wit zijn, als gekleurd.
Voor bedrijven die een extra kwaliteitsuitstraling wensen, wordt conquéror papier gebruikt. Dit conquéror papier kan al dan niet gestructureerd ( een reliëf hebben) zijn en worden gebruikt voor de rest van de huisstijl van een bedrijf. Natuurlijk bestaat er ook een gamma gerecycleerd papier die net zo goed door de laserprinter gaat.
Facturen worden steeds op twee zijden in offset bedrukt. De voorzijde ( recto ) bevat het logo en de andere informatie die het bedrijf wenst te vermelden, de achterzijde ( verso ) wordt bedrukt met de verkoopsvoorwaarden van het desbetreffende bedrijf. De achterzijde wordt steeds gedrukt in 1 kleur.
Een factuur heeft bijna altijd het A4 formaat.
Op de voorzijde van de factuur wordt in offset het logo gedrukt. Dit kan zowel in kleur als zwart-wit. Daarnaast kunnen de bedrijven, scholen, de verenigingen en officiële instanties ook hun adresgegevens drukken, hun BTW- en of bedrijfsnummer, hun bankrekeningnummer en alle andere gegevens die zij voorgedrukt wensen te hebben. De opmaak hiervan kan gebeuren in de drukkerij mits een meerkost voor de prepress.