VISITEKAARTJES

0,00

Formaat :
Papiersoort :
Kleur | Zwart-wit :
Recto | Recto/Verso :
Aantal exemplaren :
Bereken uw prijs

0,00


Visitekaartjes worden gebruikt voor het op papier doorgeven van gegevens over een bepaalde persoon.

Deze gegevens zijn meestal de naam van de persoon, zijn adres en telefoonnummer en in het geval van visitekaartjes in de werkomgeving, het logo en de naam van het bedrijf en de functie dat die persoon binnen dat bedrijf bekleedt. Een visitekaartje straalt het imago van een bedrijf uit. Daarom wordt het logo dat op het visitekaartje wordt geplaatst, vaak ook gedrukt op de briefhoofden, de facturen en de omslagen van een bedrijf.

Het is financieel steeds interessant alle administratieve documenten tegelijk in de drukkerij te bestellen. Dit verlaagt de instapkosten. Vaak hebben bedrijven nood aan nieuwe kaarten, dit voor nieuwe werkkrachten, of voor personen die veranderen van functie. Om de kosten hiervan te drukken kan een bedrijf het volume aan visitekaartjes dat hij denkt te verbruiken op jaarbasis, op voorhand bedrukken in offset met het logo van het bedrijf. Daarna kan hij op afroep de persoonlijke gegevens van de werkkracht in kwestie digitaal laten toevoegen, dit zonder kwaliteitsverlies.

Visitekaartjes worden zowel in offset gedrukt als digitaal geprint. Bij het drukken in offset is het papiergamma groter dan bij digitaal printen. Het gekozen papier heeft meestal een gewicht van 250 gr, of 300 gr of 350 gr. Het karton kan zowel wit zijn, als gekleurd. Voor bedrijven die een extra kwaliteitsuitstraling wensen, wordt conquéror papier gebruikt. Dit conquéror papier kan al dan niet gestructureerd ( een reliëf hebben) zijn en worden gebruikt voor de rest van de huisstijl van een bedrijf. Visitekaarten kunnen ook in reliëf worden bedrukt (thermo-reliëf) of afgewerkt met zilver of goud. Natuurlijk bestaat er ook een gamma gerecycleerd karton.

Visitekaarten worden zowel in recto als in recto-verso bedrukt.
Het standaard formaat voor visitekaartjes is 8,5 cm op 5,5 cm. Afwijkende formaten zijn steeds mogelijk. Er bestaan zelfs visitekaarten die in het midden geplooid zijn.
De opmaak van de visitekaarten, en het invoegen van de variabele gegevens op de standaard bedrijfkaart kan gebeuren in de drukkerij mits een meerkost voor de prepress.

De gemiddelde doorlooptijd voor het drukken in offset van visitekaarten is 5 werkdagen, indien er enkel de variabele gegevens worden ingeprint kan dit al in 2 dagen, en indien de visitekaart helemaal digitaal geprint wordt dan kan u deze kaart op 1 dag hebben.