OMSLAGEN

Omslagen

Omslagen geven een eerste indruk over een bedrijf wanneer een mailing wordt verstuurd, maar ook wanneer de verkoopsfakturen en het begeleidend schrijven naar een klant wordt verzonden.

Daarom is het belangrijk voor elk bedrijf of vereniging van formaat dat de gebruikte huisstijl van de omslag het imago van het bedrijf weerspiegelt. Daarom wordt het logo dat op de omslag wordt geplaatst, vaak ook gedrukt op de briefhoofden, de fakturen en de visitekaartjes van een bedrijf. Het is financieel steeds interessant alle administratieve documenten tegelijk in de drukkerij te bestellen. Dit verlaagt de instapkosten Meestal wordt op de voorzijde van de omslag het logo en de bedrijfslogan gedrukt en op de keerzijde, meer specifiek op de klep van de omslag, wordt de naam en het adres van de verzender gedrukt.. Omslagen bestaan in meerdere formaten en vormen. Bij de bestelling van een omslag moeten deze gegevens worden doorgegeven. Wij sommen even op:

Formaten: C6; US of Amerikaanse omslag (A4 vel in 3 geplooid); C5 (A4 vel in 2 geplooid); C4 of zakomslag (A4 vel niet geplooid.), C3 (A3 vel niet geplooid), het vierkant formaat (17 x 17cm voor wenskaarten)

Kleuren: wit (standaard); bruin (werd vroeger vaak gebruikt), het conquéror gamma (stijlvol, vaak gebruikt door notarissen en advocatenkantoren) of alle mogelijke fantasiekleuren (vaak voor wenskaarten te verzenden). Met venster rechts of links (vaak gebruikt voor geautomatiseerde facturatie) of zonder venster

Sluiting: met strip (vaakst gebruikt in kantooromgeving), zonder strip (voor het vullen en verzenden met geautomatiseerde mailing machines – deze omslagen kunnen niet digitaal geprint worden)
Het aantal kleuren en het aantal zijden (voor- en of achterzijde) die op de omslag zullen gedrukt worden is bepalend voor de instapkosten. Ook belangrijk om weten is of het te drukken beeld al dan niet aflopend (komt het beeld tot op de rand van de omslag of niet) is.

Alle omslagen kunnen gedrukt worden in offset, omslagen met strip kunnen ook digitaal geprint worden.