FOLDER

0,00

Gesloten formaat :
Papiersoort :
Aantal pagina's :
Kleur | Zwart-wit :
Recto | Recto/Verso :
Aantal exemplaren :
Bereken uw prijs

0,00


Een folder of vouwblad is drukwerk dat bestaat uit één blad dat één of meerdere malen is gevouwen, of meerdere bladen die eenmaal zijn gevouwen (uit het Engels: to fold = vouwen), vaak tot een boekje dat niet groter is dan A5.

Een folder onderscheidt zich van ander drukwerk in boekvorm doordat het meerdere pagina’s heeft maar slechts 1 vel en niet is gebonden. Ook een ongevouwen blad bestaande uit slechts 1 vel papier (zoals een pamflet voor reclame en propaganda) wordt vaak folder genoemd, hoewel hiervoor ook de benamingen flyer en strooifolder gangbaarder zijn. Het Nederlandse pamflet (folder) verwijst echter doorgaans naar drukwerk dat primair bedoeld is om een zekere tendens uit de dragen. De omvang is daarbij van minder belang.

Een folder kan geplooid zijn in 3 met een accordeon vouw of Z-vouw of met een U-vouw. Folders kunnen ook met een kruisvouw geplooid worden.
Alles is mogelijk. Folders worden vaak digitaal geprint of gekopieerd en heeft een heel goede prijs kwaliteit verhouding bij kleine hoeveelheden, laat personalisering toe en kan op 1 dag geleverd worden. Ook worden folders gedrukt in offset om de eindkwaliteit te verhogen en een lagere kostprijs te hebben voor grotere hoeveelheden. De gemiddelde doorlooptijd voor een brochure in offset gedrukt is 5 werkdagen.