BROCHURE MET VIERKANTE RUG AFGEWERKT

0,00

Gesloten formaat :
Papiersoort :
Aantal pagina's (zijden) zwart-wit :
Aantal pagina's (zijden) kleur :
Recto | Recto/Verso :
Kaft :
Aantal exemplaren :
Bereken uw prijs

0,00


Een brochure met vierkant rug, ook wel softback of paperback genoemd, wordt gebruikt in bedrijven scholen en universiteiten voor het kwalitatief inbinden van een presentatie, een opleiding of een cursus

De vierkante rug is een goed compromis tussen prijs en de betere kwaliteit.

In uitzonderlijke gevallen, voor het bekomen van een extra kwalitatief resultaat, gebruiken universiteitsstudenten een vierkante rug voor het inbinden van een eindwerk, een scriptie, een thesis, een verhandeling, een eindverhandeling, een wetenschappelijk opstel, een geïntegreerde proef of een eindverslag.

De brochure met vierkant rug of softback is een boekje, veelal in gedrukte of geprinte vorm, van meerdere vellen. Het aantal vellen bepaalt de prijs van de paperback. Een vierkante rug is een brochure dat bestaat – in tegenstelling tot een geniete brochure – uit een vrij te kiezen aantal pagina’s en vellen papier waarvan de rug van deze vellen met behulp van lijm gekleefd worden (“gebrocheerd zijn”) tegen de kaft die rondom de vellen worden geplooid.

De kaft kan zowel gedrukt als geprint zijn. De kaft wordt meestal op 300 gr papier afgedrukt. De rug van de kaft wordt door ons bijgesteld afhankelijk van het aantal in te binden vellen papier. Het aantal vel papier is bepalend voor de prijs van deze inbindwijze. Het is aan te raden niet meer dan 300 vellen met een vierkante rug in te binden.

Meestal wordt een softback digitaal geprint, dit kan zowel in recto als in recto-verso. De geprinte vellen kunnen direct ingebonden worden. Indien de brochure toch wordt gedrukt, is een droogtijd nodig. De vierkante rug wordt ingezet als bindwijze voor meerdere exemplaren. De gangbare formaten voor brochures met vierkant rug zijn staand of liggend A4, en staand of liggend A5, maar tussenliggende formaten zijn ook mogelijk.