DOORSCHRIJFPAPIER – NCR

DOORSCHRIJFPAPIER - NCR

Doorschrijfpapier wordt ook vandaag nog vaak gebruikt voor leverbonnen, bestelbonnen en kassatickets en notaboekjes.

Afhankelijk van het nodige aantal dubbeltjes bestaat het doorschrijfpapier uit 2 vellen, 3 vellen of zelfs 4 vellen. Meestal hebben deze vellen een verschillende kleur zodat de gebruiker weet welk vel hij moet houden en welk vel aan de andere partij wordt overgedragen.
NCR papier gedrukt in offset heeft meestal een gewicht van 60 gr, het NCR papier dat op digitale printers wordt gebruikt is meestal van 90gr. Voor een klein aantal exemplaren kan digitaal printen een oplossing zijn, echter is het drukken in offset in de meeste gevallen een beterkope oplossing.
De 2, 3 of 4 vellen worden samen gelijmd tot een vaste set.
In de meeste gevallen worden deze sets per 50 of 100 stuks vastgelijmd in een blok waar achteraan een verstevigend karton wordt bij aangebracht.

Om de vellen die uit de blok moeten gehaald worden gemakkelijk los te krijgen worden die vellen van een perforatie voorzien zodat zij zonder probleem uitscheurbaar zijn.

Meestal wordt het NCR papier op beide zijden bedrukt, op de recto zijde de informatie over het product of de service, op de verso zijde de algemene voorwaarden van het bedrijf in kwestie. De recto zijde kan uit 1, 2 of 4 kleuren bestaan, de verso zijde wordt meestal in 1 kleur bedrukt.

Vaak moeten bestelbonnen genummerd worden zodat elke set zijn eigen identiteit heeft. Dit gebeurt direct op de offsetpers. Dit nummer kan een andere kleur hebben dan de rest van het drukwerk.

De doorlooptijd van doorschrijfpapier gedrukt in offset bedraagt 5 werkdagen. In digitale print kan u meestal dezelfde dag nog het werk meekrijgen.